Ochránce přírody postřelil Roma

Kostelec nad Černými lesy - Záchranná služba převezla v neděli odpoledne do pražské nemocnice na Bulovce šestačtyřicetiletého Roma. Měl prostřelenou nohu a musel být ihned operován. Ke zranění přišel, když společně se svým o rok mladším bratrem prohledával černou skládku u Kostelce nad Černými lesy na Kolínsku.

Na skládce se z ničeho nic objevil třiapadesátiletý muž, který o sobě tvrdil, že je ochránce přírody. Po prudké výměně názorů vytáhl legálně drženou zbraň a po mužích dvakrát vystřelil. Tvrdí, že to udělal proto, že se obával útoku Romů.

Kulka zasáhla tepnu
"Jedna z kulek zasáhla stehno," uvedl vedoucí I. odboru krajského úřadu vyšetřování Michal Murín. Projektil minul kost. Zasáhl měkké tkáně a poškodil jednu z tepen. Postřelený začal silně krvácet. Jeho život kromě ztráty krve ohrožoval také šok.

Jde zřejmě o ublížení na zdraví
Přestože zpočátku případ vyšetřoval krajský úřad vyšetřování jako pokus vraždy, věc došetří okresní úřad vyšetřování Kolín. S největší pravděpodobností totiž půjde o trestný čin ublížení na zdraví. Rasový motiv útoku policisté vyloučili.


Video