Po Charlie Tereze Vichnarové stále pátrá policie i Interpol.

Po Charlie Tereze Vichnarové stále pátrá policie i Interpol. | foto: Policie ČR

Novozélanďan je podezřelý z únosu dcerky, policii se ozvali další svědci

  • 29
Policie i Interpol zatím bez úspěchu pátrají po osmatřicetiletém Novozélanďanovi Rodneym Wiliemovi Cowiem. Je podezřelý, že unesl vlastní šestiletou dceru, kterou vyzvedl v sobotu dopoledne u matky v Žákavě na Plzeňsku. Ve smluvenou dobu ji ale nevrátil a nedal o sobě vědět.

"Na základě zveřejněných informací a fotografie se přihlásili další svědci. Jejich výpovědi prověřujeme. Více ale zveřejňovat nebudeme," řekla ráno iDNES.cz plzeňská policejní mluvčí Pavla Soukupová.

Policie případ vyšetřuje jako podezření z únosu. Otec měl dceru vrátit do sobotních 19 hodin, ale neučinil tak a ani o sobě nedává vědět. "Matka dítěte se mu snažila volat, ale jeho mobilní telefony jsou nedostupné," uvedla Soukupová.

Cowie plánoval původně víkendový výlet do Prahy. To však matka nepovolila, tak se rozhodl pro návštěvu cirkusu v Plzni a bruslení. Od bývalého švagra si půjčil auto. - čtěte Policie hledá cizince, který možná unesl dcerku

Cizinec žije v Austrálii a do Česka přijel koncem prosince. V Plzni má do konce března zaplacený penzion.

"Jeho pokoj je ale prázdný, nenachází se v něm žádné věci a v zámku zůstaly klíče," popsala mluvčí.

"Na základě informací, které byly zveřejněny v médiích, jsme obdrželi od veřejnosti nové informace, které jsou předmětem prověřování. Z taktického hlediska však nebudeme uvádět, o jaké konkrétní informace se jedná,“ doplnila.

Šestiletá Charlie Tereza Vichnarová měří asi 125 centimetrů, má štíhlou postavu, hnědé oči, delší hnědé vlasy a na pravé straně brady jizvu. Nosí dětské náušnice bez kamínků.

,

Video