Násilník střílel po autě, řidiče nezasáhl

  • 1
Nebanice - Chebští policisté chytli násilníka, který ve středu večer pětkrát vystřelil po muži v autě. Kulky udělaly díry do palubní desky a dveří. Řidiče pořezalo jen roztříštěné sklo. Vyšetřovatel už střelce obvinil z ublížení na zdraví. Kriminalisté navrhli, aby ho soud vzal do vazby.

Třicetiletý muž ve středu večer střílel na stejně starého řidiče osobního vozu, který odjížděl z parkoviště Zlatá podkova v Nebanicích na Chebsku.

"Kulky ho nezasáhly, ale střepy z rozbitého skla mu pořezaly ruku," upřesnila policejní mluvčí Martina Hrušková. Důvod jeho počínání zatím není znám.

Muž na řidiče vozu Volkswagen Passat vystřelil nejméně pětkrát. Střely se zavrtaly do palubní desky a dveří automobilu. Škodu na autě je asi pět tisíc korun.

Střelce policisté zatkli ve čtvrtek. Jeho legálně drženou pistoli ale nenašli. "Nahlásil, že mu ji někdo ukradl," uvedla mluvčí.

Policie muže převezla do nemocnice, protože si stěžoval na srdeční nevolnost. Lékař si ho nechal na pozorování.  Policie ho obvinila z ublížení na zdraví a poškozování cizí věci.

,

Video