Násilník si o sex říká nožem

Na Chrastavsku řádí muž, který obtěžuje ženy. Jednu se mu podařilo znásilnit. Kriminalisté po pachateli intenzivně pátrají. "První případ se stal v červenci, kdy se muž obnažoval před čtyřicetiletou ženou," řekla liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

"V měsíci září provedl totéž, a to před sedmnáctiletou dívkou," dodala. Posledního října si troufl na dvaadvacetiletou dívku, kterou osahával.

Týž večer pak znásilnil v Chrastavě devětačtyřicetiletou ženu. "Povalil ji na zem a s nožem v ruce, pod pohrůžkou zabití, po ní vyžadoval orální sex," sdělila Suchánková.

Všechny případy se staly ráno mezi tři čtvrtě na šest a čtvrt na sedm. Během listopadu nikdo žádný podobný případ nenahlásil.

"Vypadá to, že jde o stejného muže, jehož chování však nabývá na intenzitě," doplnila mluvčí.

Všechny ženy se shodly na tom, že útočníkovi je něco mezi dvaceti a pětadvaceti lety. V prvních třech případech jel na starším jízdním kole. Na hlavě měl pokaždé kapuci. Dvě ženy vypověděly, že měl knírek.

Podle popisu, který sestavila policie na základně postřehů všech čtyř žen, měří pachatel bez patnácti centimetrů dva metry. Má hubenou postavu, oválný až protáhlý obliček.


Video