Násilníci vydírali muže kvůli dluhu

  • 2
Olomouc - Policisté zatkli čtyři mladíky z Olomouce, kteří vydírali pětadvacetiletého muže. Chtěli po něm peníze a vyhrožovali, že ho zastřelí, pokud jim nezaplatí. Násilníci vylákali svoji oběť na schůzku do obchodního domu v centru Olomouce. Pak jej násilím zatáhli do osobního auta a odvezli do opuštěné pískovny za městem.

"Během jízdy mu vyhrožovali bitím a smrtí, pokud jednomu z obviněných nevrátí dluh šedesát pět tisíc korun. Muž jim proto dal náramkové hodinky. Na pískovně jej vysadili z auta a znovu mu vyhrožovali zabitím. Pak ho odvezli domů a vzali si patnáct se korun, které si muž půjčil od otce," popsala severomoravská policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková.
 
Druhý den večer mladíci zazvonili u dveří jeho bytu a znovu po muži, kterého zranili ve tváři, požadovali peníze. Donesl jim proto do restaurace dva tisíce korun a dohodli se, že pro zbytek peněz si vyděrači přijdou o den později.

"To už muži došla trpělivost a vše oznámil policistům, kteří si na skupinku mladých vyděračů v pátek večer v bydlišti poškozeného počkali. Přijeli však pouze dva, zbývající dvojice byla zadržena později. V jejich vozidle policisté nalezli dvě plynové pistole," podotkla mluvčí policie Bednarčíková.

,

Video