Vodní skútr, na kterém dva mladíci v létě 2016 na Orlické přehradě narazili do pramice. Dívka, která se na ní plavila, nehodu nepřežila. Od té doby byla na některých vodních plochách pečlivěji oddělena zóna pro plavce od lodí. | foto: Policie ČR

Při srážce skútru s pramicí na Orlíku zemřela osmnáctiletá dívka

  • 263
Tragická nehoda se stala v neděli odpoledne na přehradě Orlík. Po srážce vodního skútru s loďkou zde zemřela osmnáctiletá dívka. Další dva muži utrpěli lehká zranění. Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

Dívka při střetu utrpěla těžká zranění, kterým při letecké přepravě do nemocnice podlehla, uvedla mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

Neštěstí se na přehradě stalo kolem půl páté odpoledne poblíž zámku Orlík. Skútr se srazil s pramicí vybavenou motorem. V lodi byl kromě dívky jednatřicetiletý muž, který byl se zraněním také převezen do nemocnice.

Skútr řídil devatenáctiletý mladík, který byl ošetřen na místě. Na vyšetřování případu by se měla s policií podílet Státní plavební správa.

„Obracíme se na případné svědky události a především pasažéry parníku, kteří by mohli mít fotografické i videozáběry, kde nehodu zachytili, aby se spojili s kriminalisty na lince 974 235 320 nebo na lince 158,“ žádá písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

,

Video