Nehoda na trati v Karlových Varech - Tuhnicích

Nehoda na trati v Karlových Varech - Tuhnicích | foto: HZS Karlovarského kraje

Muž uklouzl na zasněžené trati v Tuhnicích, srazil ho vlak

  • 5
Těžkým zraněním skončila dnešní nehoda, která se stala v Karlových Varech - Tuhnicích. Při přecházení kolejí tam vlak srazil 81letého chodce. Muž zřejmě uklouzl na zasněžené trati.

Starší muž přecházel koleje u tenisových kurtů v karlovarských Tuhnicích dnes před devátou hodinou ráno. Na zasněžené trati nejspíš uklouzl a přijíždějící vlak ve směru z Bečova na Karlovy Vary už nestačil dobrzdit.

"Těžce zraněného muže převezla záchranná služba na ARO. Událost nahlásil strojvedoucí vlaku. Na místo vyjeli hasiči z karlovarské stanice a také drážní hasiči z Chebu. Jako první byli u železniční nehody karlovarští hasiči, kteří nalezli jedenaosmdesátiletého muže vedle kolejí s vážným zraněním," informoval mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal.

Trať v Karlových Varech - Tuhnicích.

Nehoda na trati v Tuhnicích

Muž utrpěl při střetu s vlakem vážné zranění hlavy. "Pacienta záchranáři na místě zaintubovali a napojili na řízenou ventilaci. Poté ho převezli na vyšetření CT do Sokolova a pak na ARO karlovarské nemocnice. Muž je nyní v kritickém stavu," uvedl mluvčí karlovarské záchranné služby Lukáš Hutta. Doplnil, že záchranáři chtěli na místo nehody povolat i vrtulník, ten ale nemohl vzletět kvůli nepříznivému počasí.

Zatímco záchranáři ošetřovali zraněného muže, hasiči vyvedli všechny cestující z vlaku. Kvůli vyšetřování nehody se provoz na trati zastavil, všichni cestující už z místa nehody došli pěšky.


Video