Muž, který loupil s paličkou na maso, dostal jen podmínku

S podmínečným trestem odešel od jesenického soudu osmnáctiletý Marián Hečko z Javorníku, který v květnu přepadl tamní čerpací stanici, paličkou na maso několikrát udeřil obsluhu a ukradl necelých 50.000 korun. Píše o tom poslední vydání Jesenického týdeníku. Soudce Miloš Kubíček potvrdil, že mladík dostal tříletý trest s podmínečným čtyřapůlletým odkladem a dohledem.

"O Hečkovi se bude soud pravidelně informovat u policie, zda se nedopouští nějaké trestné činnosti," vysvětlil soudce. Dodal, že rozsudek nabyl právní moci, protože se žádná ze stran proti němu neodvolala.

Podle jesenického listu byl státní zástupce Ladislav Prouza s výší trestu spokojen. "Po celkovém zhodnocení všech okolností a vzhledem k věku obžalovaného jsme podmínečný trest navrhli," řekl týdeníku Prouza. Rozčarován verdiktem byl naopak javornický starosta, podle nějž by se loupež měla trestat přísněji.

Mladík 24. května vešel hodinu po poledni do kanceláře čerpací stanice a několikrát udeřil paličkou do hlavy čerpadlářku, ukradl jí brašnu se 47.000 korun a snažil se utéct.

"Křik napadené ženy zaslechli naši muži na nedaleké policejní stanici a mladíka zadrželi," uvedl tehdy vysoký jesenický policejní důstojník.


Video