Zavražděnou ženu našel traktorista v kaluži krve. Ilustrační foto

Zavražděnou ženu našel traktorista v kaluži krve. Ilustrační foto | foto: Reuters

Policie zatím neobvinila muže, jenž rozťal družce hlavu. Je na psychiatrii

  • 12
Muž, který podle karlovarských kriminalistů před dvěma týdny ve Štoutově na Žluticku pravděpodobně rozsekl své přítelkyni mačetou hlavu, byl před činem nepříčetný. Se zjištěním přišlo Právo, které se odvolává na informace od člověka detailně obeznámeného s vyšetřováním.

Možný vrah měl podle něj už v minulosti psychické potíže, kvůli kterým jej otec nabádal k návštěvě psychiatra. Přesvědčit se ho však nepodařilo. Své přítelkyni údajně den před vraždou říkal, že má v hlavě tajemné lidičky, kteří jej chtějí zničit.

Další den vzal muž podle zdroje Práva mačetu a rozťal jí hlavu. Pak v jejím mozku ony lidičky hledal. Kvůli duševnímu stavu dosud nemohli policisté muže obvinit z vraždy.

"Jeho zdravotní stav policistům zatím neumožnil, aby mu sdělili podezření a obvinění z vraždy," uvedla Kateřina Böhmová, mluvčí karlovarské krajské policie. O muže v současné době pečují na uzavřeném nemocničním oddělení.

Podezřelého z vraždy zadrželi policisté krátce po činu, který se stal 9. srpna (více čtěte zde). Zavražděnou polonahou ženu objevil v tratolišti krve traktorista. Muž, který je nyní v péči psychiatrů, se pokusil těsně před příjezdem policistů o sebevraždu. Bodl se šroubovákem do hrudníku (více čtěte zde).

Mladý pár, který žil ve Štoutově zhruba rok, bydlel v kempingovém přívěsu a staral se o desítky zvířat. Podle tamních obyvatel oba partneři dost pili.


Video