Hlavního výtržníka zadržela policie. Ilustrační snímek

Hlavního výtržníka zadržela policie. Ilustrační snímek | foto: MF DNES

Šest lidí donutilo mladíka, aby jim otevřel dům. Vzali věci za tisíce

  • 313
Proti přesile se ocitl ve středu mladík ve Šluknově. Na ulici ho obklopila skupina šesti lidí, která ho výhrůžkami donutila, aby je vzal k sobě domů. Nejaktivnější ze skupiny, osmnáctiletý muž, pak z rodinného domu ukradl věci za 15 tisíc korun.

Událost se stala ve středu odpoledne ve Šluknově. Skupina šesti výtržníků mladistvého obklopila přímo na ulici.

"Nejaktivnější z nich, osmnáctiletý mladík, chlapci vyhrožoval fyzickým násilím a nutil ho, aby je vzal do místa svého bydliště," vylíčil policejní mluvčí Vojtěch Haňka.

Mladý muž mu ze strachu o zdraví vyhověl a odvedl všechny k domu, kde bydlí. I tam mu agresoři vyhrožovali a donutili ho, aby rodinný dům odemkl.

"Osmnáctiletý mladík následně prohledal interiéry, kde odcizil dva mobilní telefony, fotoaparát a PDA v celkové hodnotě kolem patnácti tisíc korun," vylíčil Haňka s tím, že jeho společníci mezitím čekali před domem.

Policie hlavního aktéra vloupání už zadržela a dala ho do policejní cely. Vyšetřovatelé už navrhli i jeho vzetí do vazby. Mladík je obviněn z loupeže, za niž mu hrozí až deset let vězení. Po ostatních členech skupiny policisté pátrají.


Video