Muž se naštěstí do auta kladivem netrefil. Ilustrační foto

Muž se naštěstí do auta kladivem netrefil. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Mladík útočil kladivem na auto, skončil na psychiatrii

  • 22
Západočeští policisté vyjížděli k agresivnímu mladíkovi s tesařským kladivem v ruce. Ve Zbirohu na Rokycansku se jím pokusil zasáhnout projíždějící auto. Neuklidnil se ani po příjezdu hlídky. Aby ho policisté odzbrojili, museli přivolat posily. Muž nakonec skončil v psychiatrické léčebně.

V pátek kolem šesté hodiny ráno volal policistům řidič fabie, že se jeho jedoucí auto pokusil neznámý muž zasáhnout nějakým předmětem. K útoku došlo v ulici, která spojuje oblast kolem náměstí s bytovou čtvrtí.

Když policisté přijeli na místo, spatřili muže, který měl v ruce předmět připomínající sekeru i kladivo.

"Na opakované výzvy policistů, kteří chtěli zjistit jeho totožnost, muž nereagoval. Naopak dával gesty najevo, že by hlídku mohl napadnout. Z místa utekl. Policisté ho pak objevili na louce u Zbirožského potoka," popsala Jana Tomková z rokycanského policejního ředitelství.

Hlídka na louku přivolala policejní posily včetně psovodů se psy. Ani pak se ale obklíčený muž nemínil jen tak vzdát.

Když se policistům podařilo muže odzbrojit a zatknout, jejich první cesta s ním vedla do nemocnice. Při zatýkání ho lehce poranili. "Přesný rozsah zranění není ještě známý, ale poranění není vážné," řekla policistka Jana Tomková.

Z nemocnice osmadvacetiletého útočníka převezli rovnou do psychiatrické léčebny v Dobřanech na Plzeňsku.

Policisté případ zatím vyšetřují jako přestupek. Proč měl osmadvacetiletý muž z jižního Plzeňska tesařské kladivo a chtěl jím poničit auto, policisté ještě nevědí.

V západních Čechách v posledních dnech přibylo výjezdů policistů a strážníků k lidem, kteří nakonec skončili v psychiatrické léčebně.

Jeden z mužů se pokusil ničit projíždějící auta na nejrušnější plzeňské křižovatce, další polonahý vyžadoval, aby se mu strážníci klonili jako králi světa a vyhrožoval jim, že když to neudělají, odnese je satan. - více zde

,

Video