Mladík se přiznal k vraždě rodičů i bratra

  • 103
Podezření z trojnásobné vraždy se potvrdilo. Pětadvacetiletý Miloslav Širůček se policistům přiznal k vraždě matky, otce i mladšího bratra. Zůstává ve vazbě. Hrozí mu až doživotní trest.

Smrtícím nástrojem se stal otcův devítiranný legálně držený revolver, který ležel v domku rodičů na parapetu u okna.

Zadržený muž, kterého v pátek policisté obvinili z trestných činů vraždy a nedovoleného ozbrojování, se k hrůzným činům přiznal. Policistům také řekl, že zbraň hodil do rybníka u obce Horusice.

"Revolver vylovili z Horusického rybníka v pátek policejní potápěči," sdělil jihočeský policejní mluvčí Dušan Klícha, který zopakoval, že motivem hrůzného činu zřejmě byly dlouhodobé neshody obviněného se zbytkem rodiny.

"Střelbě předcházela rozepře s otcem," dodal mluvčí.

Obviněný ranami do hlav postřílel postupně celou rodinu. Otce zasáhl na chodbě rodičovského domu, matku v kuchyni a prchajícího bratra dohnal v kotelně, kde ho zasáhl opět do hlavy dvěma výstřely.

Od pondělního masakru ležela těla obětí v tučapském domu až do čtvrtka. Mladík totiž lidem ve vsi navykládal historku o tom, že rodiče s bratrem měli autonehodu a leží v nemocnici.

Policii přivedli na stopu sousedé, kterým začalo být divné, že se kolem domku s autodílnou několik dní nic nedělo. Od soboty je obviněný muž, jemuž hrozí doživotí, ve vazbě.

Širůček vyvraždil rodinu v Tučapech na Soběslavsku v pondělí večer. Po činu utekl, ale kriminalistům se ho podařilo zadržet.

Podle sousedů byl nedávno propuštěn z vazby, kde byl kvůli krádežím aut. V Tučapech pomáhal otci v autoservisu a prý plánoval svatbu.


Video