Mladík chtěl s pašovaným alkoholem projet celnicí

Téměř 275 litrů alkoholu se v neděli pokusil propašovat přes česko-rakouskou hranici v Hevlíně třiadvacetiletý Čech. Alkohol levně koupil v bezcelním mezihraničním pásmu a pak se pokusil ve velké rychlosti překonat českou celnici, aby se vyhnul odbavení, placení daně a cla. Když se mu celnici nepodařilo zdolat, naházel alkohol do odpadkového koše.

"Muž se na pašování alkoholu patrně dlouho připravoval, poněkud ho však nedomyslel. Mladík nejprve v Česku ukradl z vozu jistého rakouského občana jeho poznávací značky. V bezcelním prostoru nakoupil vodku s fernetem, vyměnil značky na autě a vydal se na cestu domů," uvedla  policejní mluvčí Kamila Janičková.

Mladík podle Janíčkové se zhasnutými světly přijížděl velmi pomalu k české celnici, pak náhle přidal a v plné rychlosti chtěl přejet do České republiky. Když zjistil, že se mu to nepodaří, otočil vůz a vrátil se do mezihraničního prostoru.

Policisté vyslali za ujíždějícím vozem své hlídky. Muže zadrželi ve chvíli, kdy tašky s alkoholem házel do koše, aby se tak zbavil kontrabandu. "Pokud by se mu podařilo alkohol převézt, státní pokladna by přišla o téměř 90 tisíc korun," dodala mluvčí.

Upřesnila, že muže už vyšetřovatel obvinil z porušování předpisů o oběhu zboží s cizinou.


Video