Lebka místo mobilu. Za tento žert na dobírku hrozí podvodnému prodejci přes internet vězení. Ilustrační foto

Lebka místo mobilu. Za tento žert na dobírku hrozí podvodnému prodejci přes internet vězení. Ilustrační foto | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Přes internet si objednal chytrý mobil, poštou mu přišla sádrová lebka

  • 9
Nepříjemné překvapení čekalo jednatřicetiletého muže z Českých Budějovic, který si objednal mobil za šest tisíc korun. Po rozbalení balíčku našel místo něj sádrovou lebku. Policejním specialistům na odhalování hospodářské trestné činnosti se podvodníka se smyslem pro černý humor podařilo vypátrat.

Sádrová lebka místo chytrého mobilu Samsung Galaxy s fotoaparátem přišla do Českých Budějovic poštou, kde ji adresát vyzvedl a zaplatil dobírku.

Jak později zjistili policisté, zásilku neodeslala společnost obchodující s elektronikou, ale dvaadvacetiletý podvodník z Českobudějovicka. "Vyslechl si obvinění z trestného činu podvodu. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody," informovala mluvčí českobudějovických policistů Regina Tupá.

Jak upozornila, podobných podvodů přibývá, na začátku roku odhalili policisté podvodníky, kteří rozeslali z jižních Čech přes sto falešných zásilek po celé republice.

"Zbystřete, když vám bude někdo nabízet zboží za lákavě nízkou cenu - s velkou pravděpodobností půjde o podvod. Před nákupem si ověřte serióznost prodejce. Používejte zavedené a osvědčené obchody či aukční síně," radí mluvčí Tupá.


Video