Lupiči si z radnice odnesli dva miliony

  • 2
Budovu radnice v Lubech u Chebu včetně bankomatu GE Money Bank vyloupili v noci na pondělí neznámí zloději. Z bankomatu, který rozřezali rozbrušovačkou, odnesli pachatelé 2,1 milionu a z trezoru v pokladně radnice asi 20 tisíc korun.

"Dnes neúřadujeme, zaměstnance jsem poslal domů a budovu radnice prohledává policie," informoval zdrcený starosta Lubů Jan Kreuzinger.

Toho nejvíce mrzí zmizení památeční vyšívané vlajky města z obřadní síně. "Je to hrůza. Přesně budou všechny škody spočítány až zítra," řekl Kreuzinger.

Zloději řádili zřejmě v budově několik hodin. Rozbili řadu dveří, ulámali zámky a vypáčili zamčené zásuvky u psacích stolů. Kromě peněz odnesli lupiči různé věci z kanceláří a také šampaňské s bonboniérami, které měli městští úředníci připravené jako dárky na setkání s důchodci.

Policistům se podařilo najít svědka ze sousedství, který nemohl spát a z budovy radnice slyšel hluk mezi první a čtvrtou hodinou ranní. Přivolat policii jej ale v noci nenapadlo. Vloupání do lubské radnice vyšetřuje chebská kriminální policie.


Video