Karlovarští kriminalisté pátrají muži a ženě, kteří oloupili řidiče na silnici

Karlovarští kriminalisté pátrají muži a ženě, kteří oloupili řidiče na silnici mezi Toužimí a Teplou. | foto: Policie ČR, koláž iDNES.cz

Žena s těhotenským břichem předstírala nouzi, komplic řidiče oloupil

  • 32
Karlovarští kriminalisté hledají muže a ženu, kteří v neděli v poledne na Tepelsku oloupili šestatřicetiletého řidiče. Přepadli jej na autobusové zastávce u křižovatky mezi Teplou a Kladruby. Řidiče zastavila žena stojící na krajnici s tím, že má problém s kolem svého auta.

Lupička, které se pod minišaty rýsovalo těhotenské břicho, řidiče poprosila, zda by se na defekt mohl podívat. Sotva vystoupil z auta, napadl jej ženin komplic. Vyhrožoval mu a chtěl po něm peníze, které také dostal.

"Muž a žena pak z místa odjeli ve vozidle Škoda Felicia, které měl řídit další neznámý muž. Kriminalisté zjistili, že by se mohlo jednat o combi vínové barvy, možná tmavé metalízy. Auto bylo bez registrační značky se zrezivělými zadními dveřmi a starším typem přední masky," popsal policejní mluvčí Pavel Valenta.

Policisté v pondělí ráno zveřejnili podobizny dvou lupičů. Ženě je kolem třiceti až pětatřiceti let, je drobná, má světlou pleť a blonďaté vlasy po ramena. Při přepadení je měla stažené do culíku. Podle kriminalistů je možné, že je těhotná. Muž má mohutnou postavu, je mu kolem 35 let a má silné ruce.

"Měl černé, krátké, vlnité vlasy a stejně tmavý měl i plnovous. Na sobě měl světle modré kalhoty a modrozelenou kostkovanou košili s krátkým rukávem. Na krku měl mohutný stříbrný řetěz," uvedl Pavel Valenta.

Policisté přijmou informace o útočnících na lince 158.


Video