Bývalá manželka tvrdí, že Kulínský zneužil její mladší sestru.

Bývalá manželka tvrdí, že Kulínský zneužil její mladší sestru. | foto: Jan Strouhal, MF DNES

Kulínského první žena tvrdí, že o zneužívání ve sboru nevěděla

  • 9
U Krajského soudu v Hradci Králové vypovídala bývala manželka Bohumila Kulínského Margita Losová. Uvedla, že o zneužívání sboristek Bambini di Praga netušila. S Kulínským se rozvedla, když zjistila, že sbormistr měl sex s její mladší sestrou.

"Za celou dobu našeho vztahu jsem nevěděla nic o dalších poměrech obžalovaného s členkami sboru," řekla Losová u soudu. Sbor navštěvovala od svých 11 let, s Kulínským začala chodit, když jí bylo 14,5 roku.

"Považovala jsem to za vážnou známost, v osmnácti letech jsem se k němu nastěhovala a později jsme se vzali," řekla žena.

V září 1995 se podle svých slov dozvěděla, že Kulínský zneužil její sestru, když jí bylo 12 let, a později s ní také souložil.

"Nedokázala jsem pochopit, že člověk, se kterým žiju a plánuju budoucnost, je schopen něco takového udělat," řekla Losová. Žena o několik let později o zneužívání řekla svému druhému muži, který se rozhodl podat trestní oznámení na policii.

"Až poté jsem se dozvěděla o dalších případech zneužívání členek sboru," řekla.

Losová vypovídala i o atmosféře ve sboru. Odmítla, že by v Bambini di Praga panoval teror, o kterém vypovídaly před soudem další bývalé sboristky.

"K práci ve sboru patřila pochvala i kritika, ale brali jsme to tak, že to k té práci patří. Pro mě to byly příjemné roky plné krásné práce," uvedla Kulínského bývalá manželka.

Bohumil Kulínský je obžalován z ohrožování výchovy nebo pohlavního zneužívání devětačtyřiceti sboristek Bambini di Praga.


Video