Silně podchlazenou ženu ve vážném stavu převezla sanitka do nemocnice (ilustrační snímek).

Silně podchlazenou ženu ve vážném stavu převezla sanitka do nemocnice (ilustrační snímek). | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Kolemjdoucí zachránil ženu, která se v noci skutálela do ledové řeky

  • 3
Noční procházka po břehu řeky Moravy se málem stala osudnou sedmasedmdesátileté ženě z Uherského Hradiště. Seniorce se totiž na vycházce zatočila hlava, ztratila rovnováhu a skutálela se ze břehu do ledové vody. Život jí zachránil náhodný svědek, který z opačného břehu zaslechl sténání a tonoucí ženě přispěchal na pomoc.

Obyvatelka panelového domu, poblíž kterého teče řeka Morava, se rozhodla vyrazil na procházku v úterý asi hodinu před půlnocí.

"Nemohla spát a bylo jí špatně, tak se rozhodla, že se půjde projít ven. Na chodníku, který vede po břehu řeky, se jí zřejmě zatočila hlava, žena spadla na zem a skutálela se ze břehu až do řeky, ze které se nedokázala sama dostat a topila se," popsal mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Před smrtí v ledové vodě seniorku zachránilo, že chvíli poté šel po protějším břehu sedmačtyřicetiletý muž, který zaslechl z vody sténání. "Přeběhl po železničním mostě na druhou stranu a pokusil se tonoucí ženu vytáhnout. Když se mu to samotnému nepodařilo, doběhl do nedaleké restaurace pro pomoc," řekl Mergental.

Zatímco muž společně s dalšími třemi zachránci běželi zpátky k řece, číšnice z restaurace zavolala sanitku a policisty. "Čtveřici se podařilo rychle vytáhnout ženu na břeh. V té chvíli přijela i hlídka hradišťských policistů a záchranná služba a zdravotníci převezli silně podchlazenou ženu do nemocnice," dodal policejní mluvčí.

Důchodkyně byla zpočátku v natolik vážném stavu, že policistům o svém pádu do řeky nebyl schopná nic říci. Až ve středu dopoledne jim popsala, že do vody spadla sama, čemuž podle policistů odpovídají i závěry jejich vyšetřování na místě události.


Video