Diskuze

Grázl, který děsil monarchii. Před 200 lety oběsili zločince Grasela

Z jeho příjmení se stal výraz označující lumpy, zloděje, násilníky i vrahy. Jan Jiří Grasel se narodil na Třebíčsku a za svůj krátký život spáchal 205 zločinů, mezi nimi nejméně dvě vraždy. Jeho dopadení vyšlo rakouskou policii na osm tisíc zlatých, což by dnes bylo přes milion korun. 31. ledna 1818 skončil Grasel na šibenici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J18a56n 98M36o25r58a11v58a

7. 2. 2018 21:01

Je naprosto neuvěřitelné a nechutné, že obec se chlubí takovým rodákem zločincem a na jeho počest zasadí strom. Co je to za lidi co tam žijí? Hnus!

I když možná že ten Grasel a jeho banda byli bojovníci proti komunistické totalitě, něco jako Mašíni, zločinci a vrazi ke zločincům a vrahům - tak to bych ještě pochopil...

3 1
možnosti
VV

Je to prostě zajímavost, každá obec se snaží nalákat výletníky na cokoli. I negativní reklama je reklama. 200 let je už dávno. Kdyby tam někdo vraždil před rokem, bylo by to nechutné. Ale teď už je to historie.

0 0
možnosti
JL

Ano, ale napsat v článku, že strom byl zasazen "na památku", to je hodně divné. Památku si zaslouží ti, kteří udělali něco dobrého, nikoli zločinci - i když jsou už dvě stě let po smrti.

0 0
možnosti
JP

Jenže tak to bylo a bude - komentuje to i Komenský v Labyrintu světa ;-)

0 0
možnosti
OU