Proces s řidičem Veletou (vpravo) pokračoval slyšením znalců z oboru lékařství.

Proces s řidičem Veletou (vpravo) pokračoval slyšením znalců z oboru lékařství. | foto: Radek Duchoň, MF DNES

Hlinkova nehoda dospěla k soudu

  • 7
Tragická nehoda Ivana Hlinky se téměř po roce dostává k soudu. Hned v úvodu líčení bude vypovídat řidič František Veleta, který podle obžaloby smrt hokejového trenéra zavinil. Obhajoba poukazuje na to, že Hlinka jel nepřipoutaný. Obžaloba trvá na tom, že avie špatně odbočila.

"Hlavní líčení začne dopoledne u karlovarského soudu Veletovým výslechem. Pak budou vypovídat soudní znalci," řekl advokát obžalovaného řidiče avie Jaroslav Krůšek.

Advokát bude požadovat, aby soudkyně Kateřina Vltavská také vyslechla experty ze Škody Auto. Od nich bude chtít obhajoba slyšet, jestli by srážka Veletovy avie s Hlinkovým superbem neměla tak tragické důsledky, pokud by řidič suberbu použil bezpečnostní pásy. Z expertiz totiž vyplývá, že Ivan Hlinka řídil nepřipoutaný. - více zde

Právní zástupce rodiny Hlinkových Jiří Polanský je přesvědčený, že za nehodu může řidič avie. "Šlo o nesprávný manévr při odbočování doleva a nedání přednosti," sdělil už před časem advokát.

Trenér hokejové reprezentace Ivan Hlinka havaroval loni v srpnu. Jeho superb se srazil na silnici poblíž golfového hřiště s protijedoucím náklaďákem. Hlinka byl po nehodě při vědomí. Zraněním podlehl až v nemocnici. - více zde

SOUVISLOSTI:
Články iDNES o nehodě Ivana Hlinky

,

Video