Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Dva mladíci zachránili ženu před znásilněním

  • 62
Dva mladíci zachránili v neděli v Českých Budějovicích dvacetiletou ženu před znásilněním. Dívku si podle policie vyhlédl osmačtyřicetiletý recidivista. Zaútočil na ni a zatáhl ji do keřů.

"Muži ve věku 19 a 22 zaslechli její volání o pomoc, násilníka zneškodnili a přivolali policii," uvedla českobudějovická policejní mluvčí Regina Tupá.

Násilník na ženu nečekaně zaútočil v půl druhé ráno v blízkosti křižovatky Mánesovy a Čechovy ulice. "Nejprve jí podrazil nohy, povalil na zem a poté oběť zatáhl do keřů, kde se ji pokoušel donutit k pohlavnímu styku," řekla mluvčí.

Žena se násilníkovi bránila a volala o pomoc. Křik uslyšeli dva mladíci, útočníka zpacifikovali a přivolali pomoc. Policisté podezřelého muže zadrželi, obvinili ho z pokusu o znásilnění a podali návrh na jeho vzetí do vazby.

Podle mluvčí je muž zvlášť nebezpečným recidivistou. Osmačtyřicetiletý Slovák byl již jednou za znásilnění pravomocně odsouzen k nepodmíněnému trestu.

Oba mladíky chce policie odměnit. "Byla to velká odvaha. V tu chvíli nemohli vědět, zda je ozbrojen. A vzhledem k tomu, že muž už byl dříve za podobný čin odsouzen, tak jí možná zachránili i život," dodala Tupá.

,

Video