Alkohol - (c) profimedia.cz/corbis

Alkohol - (c) profimedia.cz/corbis - Alkohol, víno - ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Dva litry vína dostaly chlapce do nemocnice

  • 20
Případů namol opilých dětí na Bruntálsku přibývá. I přes kontroly na diskotékách a v restauracích nedokážou policisté podávání alkoholu dětem zabránit. Z tohoto trestného činu je podezřelý i 47letý muž, který koupil 14letému chlapci dva litry vína. Ten nakonec skončil v nemocnici.

Případ se stal v Rýmařově už začátkem června a policisté ho řešili jako přestupek. Na základě lékařské zprávy ho však nyní překvalifikovali na trestný čin podávání alkoholických nápojů mládeži.

Z něho je podezřelý 47letý muž z Rýmařova. První červnové pondělí zašel do prodejny a koupil dva litry červeného krabicového vína za 75 korun. Krabice pak dal místnímu 14letému chlapci.

Chlapec si šel s vínem sednout k rybníku u Edrovic a obě krabice vypil. Pak se vrávorajícím krokem vydal zpět do centra Rýmařova. Když potkal svého o rok mladšího kamaráda, poprosil ho, aby mu pomohl dojít domů.

"Doma si hocha převzala matka, která přivolala lékařskou pomoc. Po převozu do nemocnice byla chlapci odebrána krev. Výsledky později ukázaly, že měl v krvi 1,16 promile alkoholu," sdělila iDNES policejní mluvčí Lucie Krašteničová.

Policie ve vyšetřování stále pokračuje. Zatím není jasné, zda bude 47letý muž obviněn, protože není svéprávný. Policisté také prověřují, zda chlapec nevyužil jeho nesvéprávnosti a o zakoupení alkoholu ho nepožádal.

Právě bruntálští policisté řeší případy namol opilých dětí pravidelně. Kvůli tomu už zavedli také kontroly na diskotékách. Loni v listopadu takhle našli tři podnapilé mladistvé. Patnáctiletému děvčeti dokonce naměřili 1,43 promile alkoholu. - více zde


Video