Provoz ve směru na Prahu se zastavil asi na půl hodiny. Ilustrační foto.

Provoz ve směru na Prahu se zastavil asi na půl hodiny. Ilustrační foto. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Doprava na D1 před víkendem zkolabovala

  • 32
ÚAMK hlásí kolaps na dálnici D1 ve směru do Brna. Před dopravním omezením na 81. kilometru se tam utvořila několikakilometrová kolona. Auta jedou krokem rovněž mezi 4. a 10. kilometrem, kde způsobily úzké hrdlo čtyři dopravní nehody. Všechny se naštěstí obešly bez zranění.

Kvůli dopravnímu omezení na 81. kilometru ve směru do Brna je na místě průjezdný jen jeden pruh. "Kolony se tvoří až k 71. kilometru," řekl iDNES kolem půl šesté operační důstojník dálniční policie z oddělení v Bernarticích.

Řada aut se zkrátila asi na tři kilometry, uvedl kolem půl osmé Infoservis ÚAMK.

Kolapsu se dá podle policistů vyhnout objížďkou přes Ledeč nad Sázavou či Pelhřimov. "Doporučujeme sjet už na 66. kilometru v Lokti a na D1 se vrátit až na 90. kilometru," sdělil policista.

Zastavila se i rychlostní silnice R7
Nehody v podvečer uzavřely i další důležité komunikace. Na slánské rychlostní silnici R7 se na 17. kilometru ve směru na Prahu převrátilo auto. Řidiče museli přijet vyprostit hasiči. Policie uzavřela komunikaci mezi sjezdy na Stehelčeves a Lidice nejméně na hodinu, uvedl Infoservis ÚAMK.

Při srážce osobního auta s dodávkou u Frýdku-Místku zemřel řidič, který vjel z neznámé příčiny do protisměru. Šofér dodávky skončil v nemocnici. Také silnice I/56 zůstala neprůjezdná. Policie odklonila dopravu přes Bašku a Frýdlant.

Už před 15. hodinou zkomplikovala provoz na D1 ve směru do Prahy nehoda kamionu s autem. Srazily se na 164. kilometru. Z náklaďáku se vysypalo sklo, osobní vůz začal hořet. Nikdo nebyl zraněn. Vyvořily se ale kolony, řidiči objížděli přes Velkou Bíteš.

Zdroj: mapy.idnes.cz, (c) PLANstudio


Video