Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Barbora Buřínská, iDNES.cz

Dcera našla kreditku svého zemřelého otce a vybrala z ní 19 tisíc

  • 79
Kroměřížští kriminalisté se zabývají zvláštním případem, kdy po smrti muže zneužili členové rodiny jeho platební kartu. Nejprve z ní mužova dcera vybrala veškerou hotovost. Později se navíc o totéž pokusil také přítel jeho vnučky.

"Třiačtyřicetiletá žena z Kroměřížska našla po smrti svého otce ve společném domě jeho úvěrovou platební kartu i s PIN kódem. Rozhodla se tedy vyřešit svou tíživou finanční situaci, kartu vzala, a v prosinci loňského roku z ní postupně vybrala devatenáct tisíc korun," popsala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Žena by podle ní vybrala i víc, protože k bankomatu s kartou zamířila ještě několikrát, ovšem další peníze už nedostala, protože na účtu už žádná další hotovost nebyla.

Kartu pak následně dotyčná odložila doma, ta ovšem na svém místě dlouho nezůstala. Krátce poté ji totiž našel dvacetiletý přítel vnučky zemřelého z Břeclavska, a také on s ní vyrazil k bankomatu.

"Od ledna do dubna letošního roku z ní zkusil jedenáctkrát vybrat různé částky v celkové výši přes třicet tisíc korun, pochopitelně však bezúspěšně, protože karta byla stále prázdná," nastínila Kyšnerová s tím, že policii na vše upozornila poškozená finanční společnost.

"Žena i mladý muž se svým jednáním dopustili trestných činů neoprávněné opatření a pozměnění platebního prostředku a krádež. Mladík přitom obdobnou trestnou činnost páchal již v minulosti. Oběma hrozí až dva roky vězení," shrnula policejní mluvčí.


Video