Radovan Krejčíř - Podnikatel Radovan Krejčíř u Krajského soudu v Ostravě. (5. října 2004) | foto: MF DNES

ČT: Policie zabavila další Krejčířův majetek

  • 5
Finanční policie zabavila další majetek uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře a jeho ženy Kateřiny. Na 3000 položek řádově za miliony korun zajistila ve skladišti firem ve Všenorech a Mokropsech u Prahy, uvedla Česká televize.

ČT uvedla, že policisté šli do firmy Krijcos ve Všenorech a areálu Olympia v Mokropsech najisto. To, že by tu mohl být schován Krejčířův majetek, zjistili před několika dny. Kdo sem věci schoval, ale policie nechtěla sdělit.

O zabavení věcí rodiny Krečířových rozhodlo Vrchní státní zastupitelství. "Policejní orgány zjistily, že s tímto majetkem je manipulováno a že hrozí převoz do zahraničí," řekl televizi Vladimír Tryzna ze zastupitelství.

"Předpokládáme, že jsme ještě v případě Radovana Krejčíře neskončili," dodal náměstek ředitele finanční policie Tomáš Martinec.

Zabavený majetek převezme Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Jeho pracovníci již v pondělí převezli kvůli bezpečnosti Krejčířovy věci ze zadrženého kamionu do utajených skladů ve Středočeském kraji.

"Jedná se zhruba o 3000 položek, které budou v nejbližší době oceněny, řádově se jedná o miliony korun," řekl ČT středočeský ředitel úřadu Vladimír Hůlka.

Kamion s Krejčířovým majetkem zadrželi policisté také v pondělí při celní deklaraci ve skladu v Králově Dvoře na Berounsku. Podle tisku měl namířeno do Německa. - více zde

Miliardář obviněný z přípravy vraždy a podvodů se již dva měsíce skrývá před policií. Hovoří se o tom, že utekl do zahraničí, přičemž média nejčastěji zmiňují Spojené arabské emiráty a Seychely.

Minulý týden zmizela podle tisku i Krejčířova žena, viněná z praní špinavých peněz. Objevuje se podezření, že odjela za manželem do zahraničí a nehodlá se vrátit. - více zde

VŠECHNY ČLÁNKY iDNES O ÚTĚKU RADOVANA KREJČÍŘE NAJDETE ZDE

,

Video