V Chorvatsku v letošní turistické sezoně zemřeli už dva Češi. Ilustrační foto

V Chorvatsku v letošní turistické sezoně zemřeli už dva Češi. Ilustrační foto | foto: HZS Praha

Cesta k moři skončila pro českou rodinu tragicky

  • 174
Sen o dovolené v Chorvatsku skončil pro pětičlennou českou rodinu dřív, než začal. A to mimořádně tragicky. Jejich auto se cestou na jih připletlo do vážné řetězové nehody. Muž zemřel, žena se těžce zranila a tři děti utrpěly lehká zranění.

"K řetězové havárii došlo u tunelu sv. Rok krátce před třináctou hodinou," uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová. "Bohužel na ni nejvíce doplatilo auto české rodiny, která cestovala zřejmě na dovolenou."

Jedenačtyřicetiletý otec rodiny při havárii zahynul. Žena a tři děti ve věku 14 až 17 let jsou hospitalizovány a ve špatném psychickém stavu.

Českým úřadům se podařilo kontaktovat příbuzné rodiny. "Naše konzulka je s nimi v kontaktu, bude je průběžně informovat o zdravotním stavu hospitalizovaných, a také zařizovat převoz ostatků zemřelého," uvedla mluvčí

V Chorvatsku je to v letošní turistické sezoně už druhé úmrtí českého občana. Před týdnem se utopil v moři dvaačtyřicetiletý Čech. - více zde

Loni zemřelo v Chorvatsku celkem dvanáct Čechů, z toho tři při potápění, jeden při dopravní nehodě a zbytek přirozenou smrtí související s teplým počasím, především na infarkt nebo mozkovou příhodu.


Video