Jiří Kučera

Jiří Kučera | foto: Policie ČR

„Casanova“ ze severu Čech dostal od soudu šest let vězení

  • 4
Teplický soud poslal na šest let za mříže muže, který zneužíval osamělé ženy. Jednašedesátiletý Jiří Kučera se s nimi seznamoval pomocí inzerátů. Když získal jejich důvěru, žádal peníze a nevracel je. Často ženy i okradl.

Žalobce vinil Jiřího Kučeru z podvedení dvanácti žen, podle policie jsou jich ale stovky. Jen se stydí vypovídat.

"Kučera se představoval různými křestními jmény a velmi rychle si získával u žen důvěru. U některé pobyl jen pár hodin, u jiné několik týdnů. Pak sebral peníze, mobilní telefony, šperky a další věci a okradená ho už nikdy neviděla," uvedla v létě mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Kučera kvůli tomu skončil v devadesátých letech ve vězení. To ho ale nenapravilo a ve své "živnosti" pokračoval. Další žena na něj podala trestní oznámení v roce 2005. Od té doby po něm policisté znovu pátrali.

Muž objížděl v červeném žigulíku s mosteckou poznávací značkou celou Českou republiku. Na konci dubna ho policisté dopadli v Roudnici nad Labem. Kučera byl právě v bytě další okradené ženy. Se zatčením byl smířený.

"Policistům řekl: Já jsem čekal, že si pro mě přijdete," přiblížila Hrubešová. "Dokonce už měl i sbaleno. I když celý jeho život se vlastně vešel do jedné tašky," uvedla mluvčí.

,

Video