Policie vyšetřuje, kdo nehodu octavie strážníků a zelené hondy zavinil.

Policie vyšetřuje, kdo nehodu octavie strážníků a zelené hondy zavinil. | foto: iDNES.cz

Brněnští strážníci otočili při nehodě auto na střechu

  • 65
Rychlou jízdu strážníků Brnem ukončil střet s osobním autem. Octavia městské policie, která jela se zapnutým majáčkem, skončila po srážce na střeše. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Policie vyšetřuje, kdo ji zavinil.

Ke střetu došlo po desáté hodině u brněnské haly Rondo na křižovatce ulic Nové sady a Poříčí. "Byla to velká rána, nejdříve jsem se lekl a pak jsem už viděl policejní auto na střeše. Přijeli hasiči, zastavili tramvaje," řekl MF DNES svědek nehody Antonín Obrdlík.

"Hned se tady sjela spousta policistů. Odtahovali převrácené policejní auto, uklízeli křižovatku," popsal další minuty Zdeněk Holcman, který pracuje na nedaleké stavbě.

Podle mluvčí strážníků jela posádka k případu a měla zapnutý maják. "Stalo se to tedy při výkonu služby a ostatní řidiči mají na houkající policejní auto reagovat. Nikdo nebyl zraněn, škoda na automobilech zatím není vyčíslena," uvedla Denisa Kapitančiková, mluvčí Městské policie Brno.

Státní policie nehodu stále vyšetřuje. "Zatím nevíme, kdo střet zavinil," řekla IDNES.cz mluvčí brněnských policistů Andrea Procházková.

,
Témata: Nehody Brno, Tramvaj

Video