Srážka avie s autobusem

Srážka avie s autobusem - Policisté a hasiči odstraňují následky dopravní nehody u Mělníka. Řidič avie narazil do plného linkového autobusu. (13. června 2005) | foto: Radek Cihla, MF DNES

Avie narazila do autobusu plného lidí

  • 11
Vážná dopravní nehoda se odpoledne stala u Mělníka. Řidič avie narazil u obce Vavřineč do plného linkového autobusu, který brzdil před zastávkou. Zraněno bylo osm lidí, z toho šofér a spolujezdec z náklaďáku vážně. Řidiči avie hrozí amputace nohy. Jeho kolega z autobusu byl opilý.

Policie dechovou zkouškou zjistila, že osmapadesátiletý řidič autobusu měl v krvi 1,3 promile alkoholu. Zda nese na nehodě vinu a jakou, prokáže další vyšetřování. Sám není zraněn, řekl ČTK operační důstojník mělnické policie.

"Avie zezadu narazila do autobusu, který přibrzďoval v zastávce. Na místo vyjížděly posádky rychlé lékařské služby z Mělníka a Neratovic," sdělila iDNES mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Z Prahy přiletěl vrtulník, který přepravil do nemocnice řidiče avie s otevřenými zlomeninami ruky i nohy.

"Pacientovi hrozí rozvíjející se šok a amputace dolní končetiny. Druhého muže z avie převezli záchranáři se středně těžkým otřesem mozku do mělnické nemocnice," upřesnila Janečková.

U havárie zasahovali také hasiči, kteří museli vystříhat oba muže uvězněné v troskách kabiny.

Podle mělnické policejní mluvčí Pavlíny Šlajsové byl linkový autobus v době nehody téměř plně obsazen. Mezi šesti zraněnými cestujícími jsou i dvě děti, které skončily s tržnými ranami v nemocnici.

"Kolik bylo v autobusu celkem lidí, to asi nikdy nezjistíme, protože řada z nich odešla pryč," podotkla pro iDNES mluvčí Šlajsová.


Video