Řidič autobusu skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Ilustrační foto.

Řidič autobusu skončil s těžkým zraněním v nemocnici. Ilustrační foto. | foto: Radek Kalhous, MF DNES

Autobus po nehodě skončil v zahradě

  • 4
Policie informovala o sobotní nehodě na Písecku. U obce Dobev se srazila dvě osobní auta. Náraz jedno z nich odhodil do středu silnice, kde do něj narazil projíždějící autobus. Ten po nehodě projel příkopem a skončil v přilehlé zahradě, jeho řidič má zlomenou kyčel.

Nehoda se stala v sobotu kolem půl osmé ráno. Jednadvacetiletý řidič fabie nedodržel bezpečnou vzdálenost od před ním jedoucího auta. Když chtěl tento vůz zastavit u krajnice, mladík do něj zezadu narazil.

Náraz odhodil zastavující fabii kombi do středu silnice. V protisměru zrovna projížděl autobus, který do odhozeného auta narazil. Karosa po střetu sjela do příkopu, bokem narazila do stromu a poté, co prorazila plot skončila v přilehlé zahradě.

Nehodu odnesl těžkým zraněním 55letý řidič autobusu. Sanitka ho se zlomenou kyčlí a zlomeninou stehenní kosti odvezla do nemocnice. Podle policie se bude léčit nejméně devět měsíců. Osm cestujících z autobusu vyvázlo bez vážnějších zranění.

Podle jihočeského policejního mluvčího Dušana Klíchy vyšetřování nehody stále pokračuje. Škoda byla vyčíslena na 525 tisíc korun.


Témata: policie, silnice

Video