Přijíždějící vlak stihl před automobilem zastavit. Ilustrační foto.

Přijíždějící vlak stihl před automobilem zastavit. Ilustrační foto. | foto: MF DNES

Auto přistálo na koleje před tunelem

  • 19
Starší Alfa Romeo sjela večer z osmimetrové zdi na železniční trať v Lučanech nad Nisou. Dopadla před tunel, kudy měl za chvíli přijet vlak. Posádka měla štěstí, protože nehodu rychle nahlásila očitá svědkyně. "Vlak tak stihl zastavit," uvedla policejní mluvčí Ludmila Knopová.

Uvnitř alfy seděli tři muži středního věku. Všichni z nehody vyvázli jen s lehčími zraněními. Podle policie byl devětatřicetiletý řidič z Jablonce nad Nisou opilý.

"Vyšetřovatelé nehody z jeho dechu cítili alkohol," uvedla mluvčí policie z Jablonce nad Nisou. Dechovou zkoušku však kvůli jeho zranění policisté nemohli provést. "Podezření nám tak zřejmě potvrdí odběry krve," dodala Knopová.

Podle policie se muži pokoušeli obalamutit dopravní policisty výmluvami, že za volantem seděl někdo čtvrtý, kdo měl utéci. "Svědci nám však potvrdili, kdo řídil," uvedla mluvčí.

Příčinou havárie byla pravděpodobně vysoká rychlost na mokré silnici. V době nehody totiž silně pršelo. "Řidič nezvládl mírně pravotočivou zatáčku, vyjel vpravo na okraj vozovky. Tady narazil do svodidel a poškodil je," popsala Knopová.

Pak auto spadlo z osm metrů vysoké zárubní zdi u tunelu. Škoda se odhaduje na třiatřicet tisíc korun. Vozidlo v kolejišti zastavilo provoz na železniční trati mezi Jabloncem nad Nisou a Smržovkou.

"K havárii došlo na smržovské straně tunelu pod Krojčenkem," upřesnil Jindřich Berounský z Českých drah. "Provoz jsme přerušili krátce po dvaadvacáté hodině v noci. Vlaky nahradila autobusová doprava," doplnil Berounský.


Video