Muž, který vjel na tuning party do lidí

Muž, který vjel na tuning party do lidí | foto: MF DNES

Auto na tuning party vjelo do lidí

  • 195
Na letišti Planá na Tachovsku vjelo na tuning party auto do lidí. Těžce zranilo čtyři diváky, z toho tři musely odvézt vrtulníky. Několik dalších přihlížejících je zraněno lehce. Záchranáři na stejné akci už dnes zasahovali dvakrát. Důvodem byla silná opilost a infarkt.

Auto, které masakrovalo diváky, řídil muž narozený v roce 1977 v Plané u Mariánských Lázní. Podle prvotních poznatků zřejmě byl pod vlivem alkoholu.

Svědkové vypověděli, že auto v rychlosti neudržel na dráze a vjel do stánků, které stály zhruba 20 metrů od něj.

"Zranění mají mnohočetné komplikované zlomeniny. Jejich stav posuzujeme jako velmi vážný," řekl mluvčí plzeňské záchranky Miroslav Bukovjan.

"Všichni pacienti byli lidi do třiceti let," řekl Michal Mareček, lékař letecké záchranné služby. "Tři zraněné jsme vezli vrtulníky na urgentní příjem do plzeňské nemocnice, čtvrtý těžce zraněný odjel sanitou do nemocnice v Mariánských Lázních," dodal.

Organizátoři odmítli podat k případu vysvětlení. "Nemám teď na vás čas a nechci k tomu nic říkat," řekl muž, který vystupuje pod jménem Petr.

Na místě zasahovala kromě záchranářů a hasičů, kteří pomáhali ošetřovat, i kriminálka. "Máme podezření na spáchání trestného činu," řekla mluvčí krajské policejní správy Jolana Číhová.

Na letišti se zdržely dvě sanitky. Jedna posádka ošetřovala pacienta s těžkou opilostí, druhá se věnovala lehce zraněným.

Na tuning party se sjíždějí majitelé aut, která si různě upravují. Své sériově vyráběné vozy například vybavují výkonnými motory a zvukovou aparturou a upravují jejich karosérie i interiéry.

V Plané se soutěžilo například ve sprintu na 400 metrů, o nejlepší tuning nebo o nejhlasitější audio.

,

Video