Místo tragické nehody u Libochovic

Místo tragické nehody u Libochovic - Svíčky a květiny připomínají u Libochovic na Litoměřicku místo, kde v pátek auto narazilo do skupiny lidí a jednu dívku zabilo. | foto: Iveta Lhotská, MF DNES

Auto, které zabíjelo u Libochovic, bouralo dvakrát

  • 2
Uvnitř: Mapa - Policie obvinila 43letého muže za páteční tragickou nehodu u Libochovic na Litoměřicku. Viní ho z toho, že najel do skupinky žen a ujel. Jedna ze zraněných zemřela. Policisté také zjistila, že tato nehoda nebyla pro tmavomodrý Opel Zafira toho večera poslední.

"V průběhu večera muž s vozem havaroval ještě u obce Břežany. Z místa této nehody nechal vůz odtáhnout," doplnila mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová.

Soud vzal obviněného ve středu odpoledne do vazby, hrozí mu až pět let vězení.

Třiačtyřicetiletý muž, který přechodně žije na Litoměřicku, podle policie v pátek 4. listopadu najel s vozem Opel Zafira do skupiny chodců v Libochovicích. Z místa nehody ujel.

Dvaadvacetiletá žena zemřela krátce po nehodě. Dvě její vrstevnice skončily v nemocnici s těžkým a jedna s lehkým zraněním. - více zde

V pondělí pak policie objevila havarovaný vůz a zadržela muže, který ho pravděpodobně řídil. - více zde

Policie teď čeká na výsledky testů, které by například odhalily, zda nebyl řidič pod vlivem alkoholu. "Konkrétní okolnosti nehody se stále vyšetřují," doplnila Hrubešová.

Břežany nad Ohří
zdroj: mapy.idnes.cz, (c) PLANstudio


Video