Otec napadl syna, který se ho snažil umravnit před hosty v třeboňské restauraci. (ilustrační snímek)

Otec napadl syna, který se ho snažil umravnit před hosty v třeboňské restauraci. (ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Syn uklidňoval v restauraci agresivního otce. Ten s ním praštil o zeď

  • 8
Pokus o uklidnění otce, který urážel hosty v třeboňské restauraci, nevyšel jeho 33letému synovi. Agresor totiž svůj vztek obrátil na něho a napadl ho. Starší muž už měl v minulosti problémy se zákonem a nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Případ se stal v polovině května kolem 10. hodiny večerní v jedné z třeboňských restaurací. Třiapadesátiletý muž se choval nevhodně k ostatním hostům a jeho 33letý syn ho upozornil, aby se uklidnil.

"Místo toho ho však otec napadl. Syna chytil oběma rukama do kravaty, udeřil mu hlavou o stěnu restaurace a palcem levé ruky mu silně tlačil na pravé oko, čímž poškozenému způsobil zhmoždění oční bulvy a tkání očnice," popsala útok mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová.

Napadení přitom přihlíželo nejméně osm hostů restaurace a jeden zaměstnanec, nikdo z nich však do sporu raději nezasahoval.

Pro staršího z mužů to nebyl první incident, už dříve byl totiž Okresním soudem ve Strakonicích uznán vinným mimo jiné pro trestný čin výtržnictví. V sobotu si muž na policii převzal podezření ze spáchání stejného trestného činu.

"Nyní je stíhán v režimu zkráceného přípravného řízení na svobodě. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta," dodala Millerová.


Video