Omluvenka Baracka Obamy malé Kennedy Corpusové. (12. června 2009)

Omluvenka Baracka Obamy malé Kennedy Corpusové. (12. června 2009) | foto: ČTK

Žákyně vynechala kvůli Obamovi školu. Ten jí osobně napsal omluvenku

  • 44
Raritní omluvu má pro zameškaný poslední den školy desetiletá Američanka Kennedy Corpusová. Místo aby zasedla do lavice, šla na setkání s americkým prezidentem. Omluvenku jí pak osobně napsal Barack Obama.

Dívčin otec John Corpus z Green Bay ve Wisconsinu při návštěvě prezidenta ve škole Southwest High School položil Obamovi otázku ohledně zdravotnické péče.

Zároveň mu řekl, že dcera zmeškala vyučování, aby se mohla setkání s ním zúčastnit. Podotkl, že doufá, že kvůli tomu nebude mít trable.

"Potřebujete, abych jí napsal omluvenku?" zareagoval pohotově Obama. Dav se rozesmál, ale prezident to myslel vážně.

Na kousek papíru napsal: "Pro Kennedyina učitele. Omluvte, prosím, Kennedyinu nepřítomnost. Je se mnou. Barack Obama." Pak k velkému překvapení holčičky sestoupil z pódia a omluvenku jí osobně předal.

Barack Obama na radnici v Green Bay ve Wisconsinu (11. června 2009)
Barack Obama v Green Bay ve Wisconsinu

"Dokud se nevydal ke mně, myslela jsem si, že si dělá legraci," řekla Kennedy Corpusová později a ukázala lísteček na kamery. "Bylo to to nejúžasnější, co mě kdy potkalo."

Žákyně základní školy Aldo Leopold v Green Bay už prý ví, co s lístkem udělá - zarámuje si ho spolu se vstupenkou na setkání s Obamou. Pro svého učitele prý pořídila kopii omluvenky.

Obamu před tím ještě neviděla. "Je opravdu hezký," horovala nadšeně.

,

Video