Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

V Británii se narodila holčička dva dny po smrti své matky

  • 4
V Británii se narodilo dítě dva dny poté, co byla jeho jednačtyřicetiletá matka, známá krasobruslařka Jayne Solimanová, prohlášena za mrtvou. Holčička přišla na svět předčasně, ale zdravá. Otec jí dal jméno Zázrak.

Jayne Solimanová byla v pětadvacátém týdnu těhotenství, když minulý týden doma zkolabovala. Lékaři u ní zjistili rozsáhlé krvácení do mozku.

Matku se jim už zachránit nepodařilo, a tak alespoň bojovali o život její nenarozené dcery. Srdce Solimanové udržovali po dva dny uměle v činnosti a v pátek dokázali císařským řezem holčičku, která vážila méně než jeden kilogram, přivést na svět.

Dívka dostala jméno Zázrak

Krátce po porodu byla Jayne od přístrojů odpojena. Otec, který pochází z Egypta, dcerku pojmenoval Aya, což v arabštině znamená zázrak. "Během osmačtyřiceti hodin jsem zažil radost z narození dítěte a vytrpěl muka nad ztrátou své báječné ženy," řekl devětadvacetiletý Mahmoud Soliman.

Jayne Solimanová, za svobodna Campbellová, vyhrála v roce 1989 britské mistrovství v krasobruslení. Svého o dvanáct let mladšího muže potkala v Abú Zabí a konvertovala kvůli němu k islámu. Pohřbena byla o víkendu.

,

Video