Umučení Krista si vybralo další oběť

  • 12
Film Umučení Krista si vyžádal další oběť - tentokrát z řad "povolaných". Při sledování kritizovaného i chváleného snímku Mela Gibsona zemřel 43letý brazilský pastor José Geraldo Soares. Člen presbytariánské církve dostal v kině srdeční záchvat.

Podle agentury AFP zemřel Soares v neděli v kině v Belo Horizonte v jihovýchodní Brazílii ve chvíli, kdy na plátně běžela scéna s Kristovou křížovou cestou.

Podle pastora Amauriho Costy de Oliveira si presbytariánská církev zamluvila celý kinosál, aby v něm 270 věřících mohlo sledovat film, který se na brazilská plátna dostal v pátek.

Soares se přišel podívat na snímek o posledních dvanácti hodinách Ježíšova života s manželkou a dvěma dětmi. V jednu chvíli se ho manželka na něco zeptala, on však už neodpověděl.

Soares se stal druhou obětí Ježíše Krista, respektive jeho Umučení. Koncem února zemřela ve Spojených státech 56letá Peggy Lawová Scottová. Při scéně ukřižovávání ztratila vědomí. Lékaři jí po převozu do nemocnice už nevzkřísili. Příčinou byla zřejmě také srdeční zástava.

Film, který katolická církev v Brazílii označila za věrné zobrazení událostí z bible, mnozí naopak kritizují za násilné a krvavé vykreslení konce Ježíšova života. - více zde

,

Video