Pes vychoval na Sibiři dítě

  • 74
V sibiřské pustině policie objevila 'divoké dítě', které vychoval pes. Sedmiletý chlapec žil v Altajské autonomní oblasti. Policisté ho našli při rutinní prohlídce svého rajonu. Hoch běhá po čtyřech, vrčí a cení zuby, uvedl server Ananova.

Při obchůzce zahlédli chlapce se psem před opuštěným domem. Zprvu se domnívali, že si tam hraje, dokud si neuvědomili, že nahé a špinavé dítě je na místě, které je již dlouhou dobu neobývané.

Chlapce s výraznými znaky podvýživy odvezli k lékařské prohlídce v domnění, že je mu vzhledem k výšce a hmotnosti kolem tří let. Odborná prohlídka ale ukázala, že je mu sedm. Policie se domnívá, že byl kluk opuštěný šest let.

Psí výchova se na něm podepsala, protože běhá po čtyřech, vrčí a cení zuby. Policisty chtěl pokousat, když se ho pokusili odvést. Podávané jídlo nejprve očichává.

Zdravotnický personál se zbytečně snažil ho naučit, aby k stravování používal příbor.

Úřady nyní pátrají po jeho rodičích, kteří ho pravděpodobně nechali napospas osudu a kteří budou čelit celé řadě obvinění od nedbalosti po pokus o vraždu.
 
Případy dětí žijících v přírodě jsou velmi vzácné. Většinou jde o oběti extrémního týrání ze strany rodičů či příbuzných, které žijí izolovaně od okolní společnosti. Později již nejsou, kvůli nedostatečnému rozumovému vývoji a osvojování řeči, schopné normální sociální komunikace.

,

Video