V sudu s jamajským rumem byl více jak 20 let naložen maďarský diplomat. Ilustrační foto.

V sudu s jamajským rumem byl více jak 20 let naložen maďarský diplomat. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Mrtvý maďarský diplomat byl naložen 20 let v rumu

  • 111
Přes dvacet let odpočíval v prvotřídním jamajském rumu bývalý maďarský diplomat, který zemřel na tomto karibském ostrově daleko od vlasti v polovině osmdesátých let. Mrtvolu objevili letos na jaře dělníci, kteří opravovali dům jeho manželky ve vilové čtvrti jihomaďarského Szegedu.

Policie při vyšetřování neobvyklého případu zjistila, že se žena v polovině osmdesátých let vrátila z Jamajky s tím, že její manžel zemřel.

Vzhledem k příliš velkým nákladům s dopravou mrtvého těla do Maďarska ho údajně nechala pohřbít na Jamajce. Úřady, rodina i známí příhodě uvěřili.

Žena ale začátkem letošního roku ve věku osmdesáti let zemřela. Její starší rodinnou vilu koupil mladý manželský pár, který si na jeho opravu neprodleně najal řemeslníky. Ti při práci objevili ve sklepě domu více než třistalitrový sud plný vynikajícího rumu.

Bez vědomí nového majitele pak celé týdny pravidelně popíjeli, a také kradli, až se sud zcela vyprázdnil. Vzhledem k tomu, že na jeho dně "něco" ještě bylo, rozhodli se řemeslníci sud otevřít a tajemství odhalit.

Nepopsatelné prý bylo jejich překvapení, když zjistili, že na dně sudu s rumem, který celé týdny s takovou chutí popíjeli, leží mrtvola asi šedesátiletého muže.

Přivolaní policisté pak zjistili, že se jedná o zesnulého manžela bývalé majitelky domu, která si svého muže přece jen propašovala domů do vlasti.

Mrtvé tělo naložené v rumu bylo podle policie velmi zachovalé a muže bylo možno bez problémů identifikovat.

Expertízou bylo zjištěno, že zahynul přirozenou smrtí. Proč žena manžela nepohřbila, ale žila s ním takto ještě přes dvacet let, zřejmě už nikdy nikdo nevysvětlí, uvedl Zsaru Magazin.

,

Video