Diskuze

Letouny útočí na Bagdád, boje pokračují

Americké a britské jednotky pokračují v bojích s iráckou armádou. Když na Irák padla tma, zintenzivnily spojenecké letouny bombardování Bagdádu. Terčem útoku se stal především prezidentský palác v centru města. V metropoli se také poprvé od začátku konfliktu ozvala dělostřelecká palba spojenecké artilérie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jerry

2. 4. 2003 10:39
a prijde mir
.. jo prijde, protoze tahle valka bude hodne tvrda a arabasi (po velmi dlouhe dobe) na vlastni kuzi vyzkousi co je to nasrat "zapad". Donedavna zapad nasirali vcelku beztrestne. Ta doba, zda se skoncila (nastesti). Arabove maji trosku jinou mentalitu nez evropani. Uznavaji toho, koho se boji (je to velmi podobne jako u cikanu). POkud ta valka dopadne dobre (tedy vyhraje se a vyhraje se tvrde), strach z tohodle zazitku prosakne cely arabsky svet a oni budou mnohem ochotneji naslouchat nabidkam primeri. Je to mozna smutna predstava z pohledu pseudopacifistu, ale nektere kultury musi prve dostat po drzce, aby potom byli vubec ochotni byt vasi kamosi. Takze pri pohledu na B52, preletavajici nase uzemi muzeme tise pobrukovat "Give peace a chance ..." :-)
0 0
možnosti

Ing. Papazian

2. 4. 2003 10:07
Agrese pokračuje, mrtví přibývají, smutné novinky
Dobyvatel, tedy útočící gerily, nemůže získat mou podporu, protože se jedná o válku útočnou, dobyvačnou, bez mandátu OSN zcela nespravedlivou. Vzívání boha ateistou Bushem je urážka poctivým věřícím. Poctivý věřící věří panu Carterovi, nositeli Nobelovy ceny míru, věřícímu,který je hoden úcty i pro neanglosaský svět. Jinak tato agrese povede z dlouhodobého pohledu k oslabení anglosaské civilizace a k jejímu úpadku. Díky tomu bude muset dojít k reorganizaci OSN, kdy tyto země (USA a Velká Británie) ztratí právo veta v Radě bezpečnosti. Neustále si tyto země přáli reorganizaci OSN, tak se jí tedy dočkají. Svou celosvětovou porážku ale asi ponesou těžce, ústup z mocenských pozic bude znamenat i oslabení angličtiny a amerikanismu ve světovém měřítku. Pro někoho možná fantastická představa, ale kdo z Vás v roce 1986 tušil, že komouši padnou? Hamba agresorům!
0 0
možnosti

Jindrich Hojer

1. 4. 2003 9:54
tralala
Pouziti zbrani ve valecnem tazeni bude v tomto pripade vzdy odsouzeno ke kontraproduktivite. Mnozstvi radikalnich bojovniku (nekdo rika terroristu) se v zadnem pripade nezmensi, mira bezpecnosti Zapadu nestoupne. Idealni by bylo tyto "teroristy" nepodporovat a nezasobovat zbranemi. USA v 80' silne vojensky a technologicky (mozna i ZHN) podporovaly Irak podle tehdejsi retoriky jako protivahu fundamentalistickemu Iranu. Podivne je ze se pak zjistilo ze USA podporovaly taky druhou stranu, tedy Iran (IranGate)... USA silne vojensky a technologicky podporovaly Afghansky Taliban v dobe kdy tam byli Soveti. USA prave dnes silne podporuji Iracke Kurdy bez ohledu na jejich skutecne ambice, bez hlubsiho zkoumani jejich problemu, bez ohledu na to ze se tyto zbrane brzy urcite obrati proti nim samotnym. Takto by se dalo pokracovat. USA potrebuji pobidnout svou ekonomiku, obsadit nove sfery vlivu, vyrabet, prodavat, atd. K tomu vsemu potrebuji nepritele, jejich mentalita je na tom postavena. USSR je pryc a proto je treba najit noveho. Tzv. hrozba mezinarodniho terrorismu je dobrou nahrazkou. Je treba dostat ropu k mori... Demokracie, humanita, to jsou jen zastiraci kecy. Uz dnes se rozdeluji kousky noveho kolace - pri obnove jeste nezniceneho Iraku budou prvni u stolu samozrejme americke firmy. Byl jsem nedavno ve stredni Asii a musim rict ze jsem mezi lidmi pozoroval strach a rozhorceni. Kdo bude dalsi na rade?
0 0
možnosti

Mirek Dušín

1. 4. 2003 9:04
Není tady někde
Rychlonožka
0 0
možnosti

Mirek Dušín

1. 4. 2003 9:03
Je tady
Rychlonožka
0 0
možnosti

Jiri Ryman

1. 4. 2003 9:06
Re: Je tady
Videl jsem ho, jak sel do Stinadel. Sam. Neni to bezpecne.
0 0
možnosti

Jindrich Hojer

1. 4. 2003 8:59
příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0 0
možnosti

Jaroslav Metelka

1. 4. 2003 9:01
Re: To Vanek
Cesi by vitali kohokoliv. Prodali by i vlastni babicku, jenom aby z toho meli par korun....
0 0
možnosti

hovnival {hovnival007@hotmail.com}

1. 4. 2003 8:58
je tu benda,
nejvyssi cas odejit. Preji vam hezky pracovni den.
0 0
možnosti

I.A.B.

1. 4. 2003 8:57
NECHÁVÁTE SE STÁLE OVLÁDAT JEŠTÍRKY ?
 
PAK JSTE LOUTKY VELKÉHO LOUTKOVÉHO DIVADLA, JSTE NESVOBODNÝMI OTROKY, KDE HLAVNĚ STÁLE NEMÁTE ČAS, A JSTE ZCELA MYŠLENKAMI POHLCENI PENĚZI, MATERIÁLEM, POŽITKY A NEPOUŽÍVÁTE LÁSKU A CIT MEZI SEBOU.
VZCHOPTE SE A UKAŽTE, ŽE NEJSTE PRÁZDNÉ FIGURKY NA ŠACHOVNICI NEGATIVNÍCH MIMOZEMŠŤANŮ – SIL TEMNA !
0 0
možnosti

Srpen

1. 4. 2003 8:58
Re: NECHÁVÁTE SE STÁLE OVLÁDAT JEŠTÍRKY ?
0 0
možnosti

Pa

1. 4. 2003 8:54
X
Iráčani a vůbec jim podobní, jsou prostě lidi životem vycvičení a jsou tvrdší. Oproti nám, zjihlým počítačovým brousičům, kterým už hospodská rvačka ještě za našich rodičů běžná, připadá jak něco nesmylslně trapného, brutálního, neiteligentního atp. Hodnota lidského života pro Iráčana je nižší. Nerozpakují se někoho popravit aniž by nad tím dlouze meditovali, stejně tak jako se nebojí nasadit svůj život. U nás pokud se něco semele na ulici kde se riskuje monokl či odřenina se raději 99% z nás tváří, že tam není. Jsme kultivovanější, upřednostňujeme rozum a řešení vzájemnou komunikací přes řeč,papíry, maily,soudy atd. Můžeme si to dovolit, to o co se pereme není spojeno s naší existencí, jakožto holým životem. Jde o prachy, další materiální věci. Ne o život. Tak nejsme zvyklí ho nasazovat. Sadám je jeden z posledních maniaků, typu Stalin, Hitler, .., od kterého nikdy nemůžete vědět co čekat. Udělá pro své já cokoliv. A protože je tvrdý Iráčan, nebude to dělat jako Zeman nebo Klaus a nebo Bush. Klidně půjde přes mrtvoly. Proto je asi dobré se ho zbavit, než mu rupne v kouli. Ovšem na druhou stranu by se svět od něj odlišný měl chovat tak, jak je vyspělý. Jít příkladem. A pokud tvrdíme, že zabíjet se Sadáme nemá, tak tam nemůžeme naběhnout a, sice s politováním, okupovat, zabíjet a ničit. Je to hrozné. Všimněte si, jak se i války kultivují. Nekompromisní chemie v I. světové, druhá světová - jatka, vietnam - to už začalo kde komu docházet, že ne všechno si může voják dovolit, Kuvajt a podobné bojůvky z poslední doby už jsou ve znamení rádoby inteligentních zbraní. A to nemluvím o pozadích válek, dneska už nejde jen tak podporovat kde jakého samovládce aniž by se to řádně nepropralo na veřejnosti a tak jsou vlády mocných nuceny se chovat více seriozně, průhledně a nenapadnutelně, čili jak se sluší. I teď tam američani šli s představou, že ztráty budou minimální. Ale mně to neuspokujuje. Myslím si, že civilizace už je tak daleko, že to šlo zvládnout i bez něčeho tak přízemního a brutálního jako je válka, válka pěšáků a civilistů, kteří nemají informace, neznají pravé důvody a kde mnoho z nich zemře zbytečně. A zůstane po nich nenávist a další generace Iráčanů bude vědět, že smrt a střílení k životu patří, protože to znají od malička.
0 0
možnosti

Ripley

1. 4. 2003 9:01
Re: X
Vas nazor me zaujal a po pravde receno musim s Vami souhlasit. Snad jen jedna dosti dulezita vec: Jak zbavit Saddama moci a nepouzit pritom silu? Mam na mysli vojenskou silu, Jak zastavit teroristy bez pouziti strelnych zbrani? Ukecat je pujde ztuha rekl, bych....
0 0
možnosti

minutos

1. 4. 2003 8:47
Střelba po civilistech
Je hrozné, když umírají lidi a navíc ještě děti. Pokud však odmítli zastavit na kontrolním stanovišti a při hrozbě sebevražedných atentátů se američanům nedivím, že stříleli. Ono neco podobného se vám můze stát i u nás, když nezastavíte policejní hlídce... a to u nás nezuří válka.
0 0
možnosti

rus

1. 4. 2003 8:50
Re: Střelba po civilistech
Oni jsou doma. Tak co je ma co stavet nejaky american !!!!!!
0 0
možnosti