Diskuze

Hlavně si o minulosti nevyprávějme pohádky, říká německý spisovatel

Erich Loest náleží mezi nejuznávanější německé spisovatele současnosti a je jedním z mála tvůrců, kteří takovou pozici mají, ačkoliv dlouho žili a pracovali v komunistické NDR. Nicméně do češtiny dosud byla přeložena jediná jeho kniha... V následujícím rozhovoru pro MF DNES hovoří Loest o minulosti, která bude přítomná do té doby, dokud budou žít poslední pamětníci, a která se týká i České republiky. Vždyť Loest sice primárně hovoří o Německu, ale vzhledem k historii i tak trochu o nás.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

honzajaka

11. 8. 2008 8:44
Aoutor

má možná v něčem pravdu, ale uplynulo už hodně let a stále se vymlová jen na minulý režim, je to pohodlný viník, na vlastní neschopnost by to bylo asi horší

0 0
možnosti
K

KMJ

11. 8. 2008 8:51
Re: Aoutor

Právě že tolik let neuplynulo . A komouši stále škodí kde to jen trochu jde a zlehčují svoje nepopiratelné zločiny .

0 0
možnosti
H

hlupák

10. 8. 2008 11:20
no, na pohádky

má nárok jen von. "nasadili na mě stovky špiclů".

0 0
možnosti
JN

honzajaka

11. 8. 2008 9:14
Re: no, na pohádky

to je zajímavé, že ano? Proč by na jednoho bezvýznamného spisovatele nasazovali tolik konfidentů to se mi nezdá

0 0
možnosti
UV

Urb-inspirace vítězná

10. 8. 2008 10:47
Je naprosto přirozené, že se od tohoto autora nic

 u nás nevydává, koho by zajímaly nářky mstivého kmeta. Jen doufám, že na dovolené mě nepostihne pohroma v podobě něčeho takového, aby se ke mě přisál a tyhle jeho blbiny jsem musela poslouchat. Mám na to neobyčelnou smůlu. Do Saska jezdím každý týden, nakoupit a vsadit lotto a nemám pocit, že by tam žili starostmi, které stařík popisuje. Jezdilo se tam i za socializmu, tehdejších marek bylo, kolik kdo potřeboval a protože tam bylo levno, tak jsme se tam mohli rozchcapovat jak chtěli a při cestě domů se nabral benzín a rozdílem cen byl víkend zadarmo. Žádný pomstichtivý stařec mi nenamluví, že nám bylo zle.

0 0
možnosti