Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Číňan dostal pět měsíců vězení za políbení kolegyně

Pět měsíců za mřížemi stráví čínský manažer, který políbil kolegyni z práce proti její vůli. Stal se tak prvním Číňanem odsouzeným na základě nového zákona o sexuálním obtěžování.

Manažer, kterého zprávy označují jen jako pana Liou, pozval jednu z nových zaměstnankyň do své kanceláře v provincii S'-čchuan, aby s ní "projednal pracovní záležitosti", ale pak jí řekl, že by s ní chtěl chodit.

Když ho dívka odmítla, zhasnul světla, vzal ji za krk a políbil ji. "Dívka začala křičet, kolegové ve vedlejší kanceláři ji slyšeli a zavolali policii," napsal místní tisk.

Čína zavedla zákon proti sexuálnímu obtěžování v roce 2005 a podle průzkumu z téhož roku jen 21 procent žen uvedlo, že se nikdy se sexuálním obtěžováním nesetkaly.

Čínský vůdce Mao Ce-tung sice kdysi slavně prohlásil, že ženy "drží půlku nebes", ale v moderní Číně dívky a ženy čelí diskriminaci ve všech fázích života početím počínaje - mnoho čínských párů si nechává nelegálně udělat potrat, pokud z ultrazvuku zjistí, že se má narodit holčička.


Video