Diskuze

PŘEHLEDNĚ: Jízdenka Zlínského kraje bude jen papírová, platí i na rychlíky

Od 15. prosince se změní cestování vlakem. Ve Zlínském kraji bude kromě Českých drah jezdit také společnost Arriva. MF DNES a iDNES.cz přináší odpovědi na šest hlavních otázek, které změny vyvolávají.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Existuje nějaká aplikace jízdního řádu pro Arrivu do androidu?

0 0
možnosti
MT

Přece IDOS ;-) Všichni dopravci povinně posílají strojově čitelná data do CHAPSu.

2 0
možnosti
Foto

Ještě taková bezvýznamná maličkost. V ČD tarifu měli důchodci slevu. Teď budou platit krajské zaměstnanecké jízdné, pokud pojedou třeba z Kojetína do Kroměříže Os nebo Sp.

0 0
možnosti
ZH

pojedou normálně na Babiše ne?

0 0
možnosti
Foto

Naprostý chaos. Jedeme Brno Kroměříž, do Kojetína RegioJet, v Kojetíně je pár minut na přestup, takže nestíhám letět k pokladnám. Můžu si koupit bez příplatku jízdenku ve vlaku nebo si ji můžu koupit v pokladně Českých drah (hurá, fronty) s tím, že paní v pokladně řeknu, že nechci tarif ČD, ale krajský tarif Zlínského kraje. To bude tóčo. Zlínští zavedli krajský tarif a nelze si koupit jízdenku elektronicky. Fakt nevím, co mám napsat, aby mě nesmazali.

3 0
možnosti
Foto

V pokladně ČD třeba už v Brně myslím, páč v Kojetíně není čas.

0 0
možnosti
MG

M58a17r19e48k 20G75a33j19d71a

13. 12. 2019 15:39

Jsem zvědav jak se vyřeší každodenní dojíždění stovek děti a studentů Veselí - Hradiště. Ty kraje vymyslel nějaký chytrák v Praze, nerespektují nic.

2 0
možnosti
VB

Mají tři možnosti:

1. Mít dvě jízdenky dvou krajů (lze i časové)

2. Mít jízdenku pouze IDS JMK a jezdit vlaky ČD (platí na trase Veselí-Staré Město

3. Mít jízdenku pouze ČD a jezdit vlaky ČD (platí na trase Veselí-Staré Město)

0 1
možnosti
Foto

K84a32r91e39l 71S80e77i17d32l

3. 12. 2019 22:14

Karlovické údolí bude obsluhovat Arriva? Jestli to bude jako mezinárodní rychlík Arrivy ze Slovenska do Prahy, tak potěš. Když to přijelo s hodinovým zpožděním do Otrokovic, vypadalo to jako přebarvená lokálka z vizovické trati.:-) (Němci asi na východ posílají to, co doma už vyřadili.) A zážitek z jízdy byl podobný, jen mám dojem, že lokálka má WC v každém vagóně a tady bylo jedno pro celou soupravu (a celou cestu do Prahy před ním stála uprostřed soupravy fronta;-)). Na druhou stranu vah by se dala položit výrazně nejnižší cena ze všech dopravců, jinak sedačka byla vcelku pohodlná, teplota přiměřená, wifi fungovala a musím ocenit profesionalitu a nadhled průvodčího, který s úsměvem zvládal rozladěné cestující.

0 0
možnosti
JM

J65a59n 91M26a97c16e72k

3. 12. 2019 19:20

jak to bude, když jedu z Vizovic osobákem do Otrokovic, kde přestupuju na rychlík do Olomouce?

0 0
možnosti
ZH

Koupit krajskou jízdenku do Hulína a jízdenku ČD z Hulína do Olomouce. Já to mám podobné z Uh do Olomouce. Nejvýhodnější (z hlediska ceny) pro mě je co nejdelší jízda na krajský tarif, to mě vyjde v konečné fázi levněji než jízdenka ČD s IN25. Nevýhodou je nutnost dokoupení místenky z/do Hulína (na což asi budu prdět). Nevím rovněž, zda průvodčí v rychlíku Moravan bude prodávat jízdenky krajského tarifu, to by byl problém při cestě zpátky (nebo si to koupit už dopředu v UH).

0 0
možnosti

J37a65n 18Č69u81p

3. 12. 2019 18:10

Které vymaštěné hlavy toto vymyslely? Okovanou botou mezi půlky a několikrát. Koleje a vlaky by měl vlastnit a nebo mít pod kontrolou stát a to v celé zemi. Co se děje je k zblití.

5 2
možnosti
ID

Čím to, že levicové smýšlení jde tak často ruku v ruce s násilnickými choutkami?

2 1
možnosti
MT

OK, jen bych prosil, pokud někdo z redakce tyto diskuze čte (případně cenzor), aby na autora článku ještě pošoupnul, že na 330 ve Zlínském kraji projíždí i vlaky kategorie EC - tak jestli krajské jízdné platí i v nich. Samozřejmě chápu, že podle článku je lístek uznáván jen v Os, Sp a R, nicméně vzhledem k častým nepřesnostem ve článcích (obzvláště v "drobnostech" tohoto typu) to ještě nemusí automaticky vylučovat vlaky EC, ale autor je prostě jen nezmínil či se na ně nezeptal.

0 0
možnosti
MT

A ještě Ex (Břeclav-Bohumín).

0 0
možnosti
LP

Pouze papírové jízdenky. Zpátky na stromy.

3 0
možnosti