(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Psi přeskočili plot a vážně pokousali ženu, majiteli hrozí vězení

  • 58
Obvinění z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti si vyslechl majitel dvou psů, kteří ve Zlíně přeskočili plot zahrady a napadli ženu venčící svého psa. Žena ani tři měsíce po útoku není zdravotně v pořádku.

Nešťastná událost se stala na konci května ve zlínské části Kudlov. Šestadvacetiletá žena navečer procházela kolem inkriminované zahrady se svým zvířetem na vodítku.

„V tom okamžiku přeskočili plot zahrady dva rozběsnění psi a ženu i jejího psa agresivně napadli a pokousali na několika místech. Pokračování jejich útoku zamezil až majitel, který je odehnal,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Psi způsobili ženě těžká zranění, s nimiž byla v nemocnici a dodnes se léčí.

Devětačtyřicetiletý muž ze Zlína uvedl, že útok svých psů nečekal a v reakci na událost ještě zvýšil plot kolem své zahrady. Nyní si od komisaře kriminální policie vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

„Muž neučinil dostatečná opatření proti úniku dvou psů ze své zahrady, v důsledku čehož oba psi přeskočili plot a bezdůvodně a agresivně napadli chodkyni,“ poznamenala Kozumplíková.

V případě uznání viny a odsouzení hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky.