Motorkář ujížděl policii přes rozkopaný most, nadýchal přes tři promile

  • 4
Řidič motocyklu bez ochranné helmy upoutal policejní hlídku v neděli odpoledne v Novém Hrozenkově. Nerespektoval pokyn k zastavení a začal ujíždět. Po pár stech metrech havaroval. V dechu měl 3,29 promile alkoholu.

Policejní hlídku muž nejprve míjel v protisměru. „Policisté se zcela logicky za motocyklem otočili ve snaze jej dostihnout a řidiče řádně zkontrolovat,“ popsal policejní mluvčí Petr Jaroš.

Motocyklista ovšem na signály k zastavení nereagoval a před policejním vozem dál ujížděl. „Po projetí nedalekého mostu, který je momentálně v rekonstrukci, však řidič svůj stroj již nezvládl a upadl na silnici,“ doplnil Jaroš.

Po tvrdém pádu sice okamžitě vyskočil na nohy, přesto jej později převezli k ošetření do vsetínské nemocnice. „Ještě předtím s ním ovšem policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol. A výsledek byl alarmující,“ uvedl Jaroš.

Krátce po havárii řidič nadýchal 3,29 promile alkoholu. Devětadvacetiletého muže nyní policisté podezírají z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříleté vězení.