Lávka přes Dřevnici ve zlínské části Prštné je kvůli špatnému technickému stavu...

Lávka přes Dřevnici ve zlínské části Prštné je kvůli špatnému technickému stavu uzavřená, nahradí ji nová. | foto: Město Zlín

Přes řeku Dřevnici povede ve Zlíně další nová lávka pro chodce

  • 9
Už několik měsíců je kvůli špatnému technickému stavu uzavřená lávka pro pěší přes řeku Dřevnici ve zlínské čtvrti Prštné. Její povrch tvoří dřevěná prkna, místy uhnilá. Radnice proto postaví lávku novou, jež bude mít stejnou podobu jako ty, které v poslední době ve Zlíně vznikají.

Stavba má začít v dubnu, práce potrvají čtyři až pět měsíců. Náklady jsou zhruba čtyři miliony korun.

„Město se snaží sjednotit vzhled lávek, nově zbudovaná lávka v Prštném bude mít jednotný styl jako nedaleká lávka přes řeku Dřevnici u prodejní zóny Terno a Uni Hobby v Loukách,“ přiblížil radní pro dopravu Michal Čížek.

Lávky se dostaly do popředí zájmu veřejnosti, když se před zhruba třemi lety zřítila lávka v pražské Troji. Zranili se čtyři lidé, z toho dva vážně.

Město Zlín má v majetku desítky mostů a lávek, před časem je nechalo zkontrolovat a postupně je chce opravovat nebo místo nich stavět nové. Nové lávky přes Dřevnici jsou například v Bartošově čtvrti, na Benešově nábřeží či u fotbalového stadionu.

V Prštném vede přes řeku také malý most s železniční vlečkou. V roce 2017 po něm přecházel devětadvacetiletý muž, jenže spadl a utopil se. Vlastnictví mostu je podle dostupných zdrojů těžko dohledatelné. Podle policie je docela dobře možné, že most prostě vlastníka nemá.

Lávka přes Dřevnici ve zlínské části Prštné je kvůli špatnému technickému stavu uzavřená, nahradí ji nová.

Lávka přes Dřevnici ve zlínské části Prštné je kvůli špatnému technickému stavu uzavřená, nahradí ji nová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz