Ústí: Milan Moník a Milan Bican

Ústí: Milan Moník a Milan Bican - Ústečtí volejbalisté Milan Moník (vlevo) a Milan Bican při extraligovém utkání proti Českým Budějovicím. | foto: Karel Kopáč, MF DNES

Vyléčený ústecký volejbalista Moník: Cítil jsem se slabý

  • 0
Jen týden stačil Milanu Moníkovi, aby se vyléčil z prasečí chřipky. Ve středu poprvé naplno trénoval, ve čtvrtek už hrál extraligový duel s Benátkami. Porážku 1:3 ale volejbalistům Ústí odvrátit nepomohl. "Cítil jsem se ještě slabý," přiznal Moník po zápase.

Nemoc u něj měla mírný průběh. "Bylo to jako úplně normální chřipka. Bral jsem jen léky na snížení teploty, kterou jsem měl zpočátku 38,5 stupně. Ale po třech čtyřech dnech už jsem byl bez horečky. Měl jsem to komplikovanější v tom, že jsem měl navíc nález i na dutinách."

Do zápasu s Benátkami naskočil poté, co jedinkrát trénoval s týmem v plné zátěži. "A po prvním setu jsem to skoro neudýchal. Ale jiná varianta nebyla. Je nás málo, hrát jsem musel," tvrdí.

Jak reagovali Moníkovi spoluhráči, když se dověděli o jeho nemoci? "Ze začátku byli vážní, ale časem už si ze mě spíš utahovali," usmál se Moník. Čtvrteční porážku 1:3 s Benátkami prý způsobil především horší příjem Ústí. "Benátkám se dařil servis a chtěly víc vyhrát," měl dojem smečař.

Kromě Moníka stále není stoprocentně zdravý ani kapitán týmu Milan Bican. "Pomalu začíná hrát, já se snad dám taky do kupy. Čekají nás dost důležité zápasy a potřebujeme je vyhrát." První dnes v Havířově, s nímž Ústí doma prohrálo v tie-breaku. "Máme na ně. Chceme vyhrát a oplatit jim tu porážku," burcuje Moník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž