Volejbalové kluby se do extraligy přihlásí

  • 1
Praha - Do extraligy mužů se přihlásí všech deset klubů, do extraligy žen kompletní osmička. Kluby původně chtěly soutěže kvůli několika změnám v herním systému bojkotovat. "Všech deset mužských klubů stihlo původní termín přihlášek do extraligy," řekl generální sekretář svazu Jan Žižka.

Mužské týmy a ženy Brna stihly přihlášku do minulého pátku, a tedy bez sankcí, ostatních sedm ženských klubů podle všeho využije dnešní posunuté uzávěrky a za týdenní prodlení zaplatí pokutu 50 tisíc korun.

Správní rada svazu v květnu rozhodla o zvýšení vstupního poplatku, zrušení baráže a zkrácení play off. Kluby sdružené v asociaci AVOK poté pohrozily vystoupením z extraligy a založením vlastní soutěže, avšak jejich jednota nevydržela; mimo jiné proto, aby mohly startovat v evropských pohárech.

Nakonec se do mužské extraligy přihlásilo i Kladno, které předtím evropskou uzávěrku propáslo, a v Klubovém poháru proto hrát nebude.

Ženské celky s výjimkou Brna vytrvaly v odporu i po uzávěrce 16. června, podle dnešního vyjádření předsedy AVOK Vladimíra Pirunčíka se ale do soutěže přihlásí i ostatní týmy. "O změnách v systému extraligy ale chceme jednat dál," řekl Pirunčík.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž