Volejbalisty čeká nabitý turnaj v Jablonci

  • 4
Praha - Špičkově obsazený turnaj v domácím prostředí čeká od úterka do čtvrtka na české volejbalisty. Tři týdny před startem evropského šampionátu je v Jablonci nad Nisou postupně prověří celky Francie, Srbska a Černé Hory a Ruska, tedy absolutní světová elita. Vždyť výběr Srbska a Černé hory dokráčel v nedávné Světové lize až do finále, Rusové jsou úřadující vicemistři světa a Francie si odvezla z posledního MS bronz.

Oproti úspěšnému tažení Světovou ligou však musí trenér Pavel Řeřábek řešit ve stabilizované dvanáctce hráčů hned několik zdravotních problémů. Blokař Martin Lébl se po těžké viróze teprve začne připravovat s ostatními, smečař Marek Novotný je po operaci kolena a libero Přemysl Obdržálek stále cítí v zádech bolest jako následek vyhřezlé ploténky.

"Bez nich je mančaft úplně jiný," posteskl si Řeřábek. "Lébl ještě nezačal trénovat, snad už to půjde tento týden, v pondělí jde ještě na rozbor krve. Novotnému vyndávali šroub z kolena ze starého zranění a Obdržálka záda pořád bolí. Ploténka už je dobrá, ale trápí ho spasmus," vyjmenoval marody. Místo nich v Jablonci trénovali Martin Kryštof, Jiří Popelka a Jiří Král.

Český tým se postupně utká s Francií, Srbskem a Černou Horou a na závěr s Ruskem, všechny jeho zápasy začnou v 19:30. Denní vstupenka stojí sto korun, na celý turnaj 250 korun.

Francouzi se v Jablonci zdrží až do neděle, kdy nastoupí k  dalšímu přípravnému zápasu s českým týmem. V příštím týdnu se pak Češi ještě dvakrát utkají s Finskem (29. a 30. srpna opět v Jablonci). Teprve pak chce Řeřábek oznámit konečnou nominaci. Mistrovství Evropy v Německu začne 6. září.

Program turnaje
Úterý 19. srpna:
17:00, Rusko - SČH, 19:30, Česko - Francie.,
Středa 20. srpna: 17:00, Rusko - Francie, 19:30, Česko - SČH.
Čtvrtek 21. srpna: 17:00, Francie - SČH, 19:30, Česko - Rusko.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž