Helena Horká je jednou z hráček, které opustí tým mistrovského Prostějova.

Helena Horká je jednou z hráček, které opustí tým mistrovského Prostějova. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Volejbalové mistryně z Prostějova skládají nový tým, loví u nás i v Brazílii

  • 0
Zhruba s poloviční obměnou kádru počítá vedení prostějovských volejbalistek po zisku čtvrtého domácího titulu v řadě. Do Polska přestupuje Helena Horká, na odchodu jsou tři zahraniční hráčky Anna Velikyiová, Tatiana Artmenková a Vesna Jovanovičová.

Vyloučeny nejsou ani další změny.

Na trenéra Miroslava Čadu a jeho realizační tým čeká po roce další sehrávání nového družstva.

"Nevidím na tom nic špatného.

Každá změna přináší nový impuls," tvrdí kouč VK Agel Prostějov.

S dalšími oporamimistrovského kádru se jedná o nových smlouvách.

To platí o liberu Markétě Chlumské, nahrávačkách Šárce Kubínové aMonice Smák a univerzálce Sanje Popovičové. "Už ze slova smlouva je patrné, jak jednání probíhají.

Každá strana má své představy a všichni musejí najít shodu.

V některých případech jsme už hodně blízko. Na kontraktu chybí třeba pouze jeden podpis," přiblížil stav jednání sportovní manažer klubu Peter Goga.

V týmu zůstávají blokařky Veronika Hrončeková a Michaela Monzoni, z krátkého působení ve Šternberku se vrací smečařka Darina Košická a další sezonu v Prostějově s největší pravděpodobností odehraje i univerzálka Solange Soaresová.

Prostějov loví nové posily na domácí frontě a také v Brazílii. Z Jižní Ameriky mohou dorazit dvě volejbalistky, které upoutaly trenéra Čadu při nedávném sledování play-off nejvyšší soutěže. Jde o mladé, přesto velice kvalitní hráčky.

"V Brazílii je volejbal na vysoké úrovni. V ligových týmech nenajdete špatnou volejbalistku. Herně a návykově jsou na tom výborně," vypozoroval prostějovský trenér.

Kromě toho se zájem hanáckého klubu upírá také směrem k největším extraligovým konkurentům.

Podle zákulisních informací se na stěhování chystá jedna osobnost z pražského Olympu, letošního finálového soupeře a dvě hráčky z KP Brno. "Dokud nebudou smlouvy podepsané, nic nepovím," tají jména Goga.

Sportovní manažer přesto přiznává, že by v ideálním případě mohla být sestava hotová během několika týdnů. Už vzhledem k náročnému programu národních celků během léta. "Každý klub si přeje mít sestavu hotovou měsíc po skončení sezony. Také v našem případě bychom si to přáli. Potřebujeme naplánovat přípravu a ta bude opět hodně atypická, protože řada našich volejbalistek bude mít reprezentační povinnosti," dodal Goga.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž